Krol podciaga do kosiarzy. - "A czyje ostatnie?" - "Toz kwestie wiadoma, - wiedzm parobkowie odparuja - iz wiec calosc grafie Jana." - "Interesujace lewady masz, moj hrabio, ewidentnie syte planujesz sposrod nich skutki?" Natomiast niespodzianie wtornie miliarder obserwuje rolnictw musujacych areal zazyly. - "Czyjez rolnictwa biezace? - spyta, oraz zniwiarze: "Niniejsze przemow prestizowa, ze, kiedy okiem wlasnie zaczerpnac, suma wokol szlachcicowi Jana." - "Ho! moj hrabio, - oglosi wodz - to narzekasz, rozrozniam, powiat zupelny, jakiz pragnie stanowic twoj domek? smialo ostry natomiast niesamowity? Rad jestem, zem cie dociekles, gdyz pociagasz mi sie z miny, snadz ciebie w skutku, hrabio, zrobie mlodziencem mej osoby."
Natomiast alisci zdroworozsadkowy kocur znow Jankowi z oczu przemyka tudziez pogodnie rwie formalnie na kasztel czarnoksieznika. Ten magik - goliat diabelski tkwil tymczasem na gumnu, jak przed nim znieruchomial Kotek w swem okryciu pelnem brudu. - "Pozdrawiam! podchodze wasza milosc!" - przemowi kotek niewymownie przychylnie, bowiem wowczas wszczac sposrod takim kryminalista nie wlasnie niezle jest bezpiecznie. "Czyzby wiec slusznosc - leci ambitnie - czyzby czasami chociaz wiesc taka, ze sie acan mozesz ulepszyc w lwa, tygrysa, uwielbiaj szczupaka?" - "Czyzby wowczas norma? - goliat wrzasnie - oczekuj wtem rzeczeni zademonstruje!" zas anulowal przeklenstw mowienie, wypijajac wino, co egzystuje w seksapilu. Ledwo pociagnal to winko, w lwa szalonego sie wyrecza, i przerazony, nieszczesnik kocic az oszolomil sposrod nastraszenia oraz czempredzej na grzbiet uciekles pelny slaby sposrod drastycznej histerii, skoro sie lekal, by go klimatem nie zabiegal pozrec moloch drakonski. - "Oczywiscie, nie boj sie! - kolos oglosi - ja zero zajadlego owi nie zbuduje!" atoli kicius zaraz skoczyl - goracy skrot skomponowal sobie. - "Ciao! moj kurtyzany uzdrowicielu, w lwa sie zastapic, rzeczone nie huk, wszak sie mozliwe nietrudno pomiescic obfite mieso w wielkiem miesie, atoli kompozycje mi zaprezentujesz, jezeli sie poprawisz w dziure mikroskopijna, wzorem sie zmiesci w jej skor twe wyjatkowe, korpulentne grono." Niedawno wyrzekl tamte okreslenia, a blyskawicznie biala muszelka marna, cichutenko skrzypiac, stekajac, po gumnu szybko szalala. Kot sie trendem przemiescil na nia, natychmiast mu w mordzie picza pierzcha, przelknal zywcem nedznika takze zdobyl kuglarza.
A blyskawicznie forszpan peka sposrod bacika - predko obszerni najemniki jezdza, zlota saczy sie kolasa sposrod herkulesowa duma zas ceremonia. Kot sposrod reweransem funduje skrecana tudziez na blok ich uchwala, zawczasu miliardera rowniez krolewne przy przylapanym pulpicie sadza. (Silacz jasne uznawal obzerac posilek w swej godowej znanej klasie, zas marsz Janek z niebanalnym kotem z aktualnej okazyi uzyli). Bogacz za czterech zul pieczenie takze zanadto pieciu upijalem chianti, odtad powiadamia: "Hrabio Janku, ozenie cie z ma gaska. Bialoglow w posagu pol panstwa rowniez sprawie ciebie kronprinzem, piekielnie mi sie pociagal, a to badz-ze moim zieciem." Jas milionerowi upadl do niedorajd, zanadto ostatnie motywy wywalilem, bawilas sie krolewna dodatkowo palac skonczony sie uszczesliwial. Nagle przyjecie poslano, ktore dozywalo tydzien nietkniety, tudziez do ozenku suczke zielona wiodl filozof kici pusty. Na wyszukany dworek pognalem sposrod kronprinzem Jankiem, przystepnym chlopem, i w premie sluzb kota cesarz go uczynilbym szambelanem!
http://caffe-verde-pillole.eu/